“Червона рута” у звільненому місті – Вакарчук заспівав із жителями Ізюма

Співак Святослав Вакарчук побував у звільненому від російських загарбників Ізюмі на Харківщині.

Там на площі серед зруйнованих окупантами будівель він влаштував імпровізований концерт для місцевих мешканців. Про це артист написав на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осадча розповіла про новий сезон “Голосу країни”: в ньому не буде Вакарчука

“Змучане, суворе, але вільне місто. І люди – втомлені, зосереджені, але з такою надією в очах! Люди, які дуже потребують усієї підтримки, і це не лише про пряму гуманітарну допомогу, що вкрай важливо, а й тепле слово, посмішку, просто увагу”, пише Вакарчук.

Він також поділився зворушливим відео, як разом із мешканцями міста співає легендарну “Червону руту”.

“Послухайте, як співає Ізюм ‘Червону руту”. І от з чого ті рашисти вирішили, що зможуть підкорити наших людей?”, зазначив Вакарчук.

Росіяни з перших днів повномасштабної війни почали обстрілювати Ізюм з авіації та артилерії. Загарбники знищили майже 80% житлової забудови міста та окупували населений пункт на початку квітня. Місцеві жителі опинилися у надважкому становищі й змушені були жити без електрики, води й газу.

Після понад п’яти місяців окупації Збройні сили України 10 вересня звільнили Ізюм від росіян. На час звільнення в місті перебувало майже 10 тис. мешканців. До війни там жило більш як 40 тис. людей.