“Північний буревій”: Сили оборони показали, як “відбили напад” з Білорусі

В північних регіонах України тривають спільні навчання “Північний буревій”.

На одній з ділянок кордону в межах навчання Сили оборони України вкотре відпрацювали порядок дій на випадок загострення ситуації. Про це повідомляє пресслужба МВС України.

Повідомляється, що першими в бік державного рубежу висунулися резерви Державної прикордонної служби України, а невдовзі Збройних Сил та Нацгвардії.

Бійці та техніка відпрацьовували взаємодію під час переходу в оборону, дії із блокування визначеного району для недопущення просування військ агресора, виявлення диверсантів, коригувальників, інших ворожих елементів.

Учасники навчань тренувалися спільно виконувати завдання, як на позиціях та блокпостах, які були облаштовані завчасно, так і займати оборону, розгортати контрольні пости на визначеній ділянці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь знову продовжила військові навчання

“Всі підрозділи мають бути одним міцним кулаком. Щоб наша держава залишилась нашою державою, зміцніла, давала відсіч будь-якому агресору, звідки б він не прийшов”, – наголосив заступник начальника прикордонного загону полковник Олександр Середа.

Він зауважив, що враховуючи події 24 лютого на ділянці Чернігівського загону, це особливо актуально для кордону з Білоруссю.

“Багато бійців мають бойовий досвід ще з 2014 року. І у випадку загострення ситуації бійцям на цій ділянці не потрібен час для розкачки. Ми постійно тут, ми постійно готові захищати наш край”, – наголосив прикордонник з позивним “Грім”.

Якщо російські окупанти знову намагатимуться наступати з території Білорусі, то Збройні сили України ліквідовуватимуть їх. Про це в ефірі телемарафону заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов.

Він наголосив, що Україна реагуватиме на всі загрози для держави, з територій яких держав вони б не були.