Адвокатка переправляла чоловіків через кордон під виглядом перевізників гумвантажу

На Закарпатті затримали адвокатку, яка допомагала переправляти чоловіків через кордон під виглядом перевізників гуманітарних вантажів.

Жінці повідомили про підозру за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон за грошову винагороду, звітує 1 жовтня Офіс генерального прокурора.

“Підозрювана, перебуваючи у змові з іншими особами, розробила механізм переправлення осіб через держкордон. За 8 тисяч доларів жінка домовилась із клієнтом про виготовлення для нього посвідчення водія і внесення його даних до системи “Шлях”. Чоловік мав виїхати за межі України під виглядом водія підприємства, яке здійснює перевезення гуманітарних вантажів”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: $310 тис. за втечу: ліквідували одразу чотири канали виїзду ухилянтів

Напередодні адвокатка одержала частину грошових коштів $5 тис. Залишок суми військовозобов’язаний надав спільнику жінки водію, з яким безпосередньо перетинав кордон. Їх затримали на пункті пропуску. Водієві також повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб за межі України.

За незаконне переправлення осіб через держкордон України законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном від семи до дев’яти років.

На Запоріжжі викрили двох учасників корупційної схеми перетину громадянами лінії зіткнення. Затримані вимагали від громадян кошти за швидкий та позитивний розгляд заявок для виїзду на тимчасово непідконтрольну територію України.