“Лиман захопили, спротив не має сенсу” – ЗСУ через гучномовець радять росіянам здаватися в полон

Російське військове угрупування, яке перебуває в Лимані на Донеччині, потрапила до оперативного оточення. Іншими словами, в котел.

За різними оцінками в кільці можуть перебувати до 5,5 тис. окупантів. Наші Збройні сили пропонують загарбникам скласти зброю та здаватися в полон. Відповідне відео оприлюднила “Радіо Свобода” в Тelegram 30 вересня.

Журналісти пишуть, що кадри виданню передав військовий з позивним “Еней”.

Через гучномовець українські військовослужбовці попереджають російських окупантів про оточення Лимана та пропонують здаватися в полон. Противнику озвучують інструкцію, як діяти, щоб залишитися живими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ми в кільці, нам пи*да скоро…” – російські окупанти телефонують рідним, щоб попрощатися

“Сили оборони України захопили Лиман, подальший спротив не має сенсу. Ви оточені. Для того, щоб здатися, вам необхідно вийти на найближчу дорогу чи населений пункт, скласти зброю, дочекатися представників Збройних сил України, з піднятими руками здатися в полон”, пропонують росіянам наші захисники.

Також ЗСУ вже почали знаходити на Лиманському напрямку трофейну техніку, яка тепер працюватиме проти ворога.

“Пам’ятайте, своїй владі ви не потрібні. Для них ви гарматне м’ясо. Ви потрібні своїм близьким вдома”, наголосили через гучномовець.

1 жовтня українське командування підтвердило, що населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве, Ставки в районі міста Лиман звільнені українською армією. Там тривають стабілізаційні заходи.

Збройні сили України, ймовірно, повністю оточать чи візьмуть під контроль місто Лиман Донецької області протягом наступних 72 год. Такий прогноз дає американський Інститут вивчення війни (ISW).

Російське угруповання в Лимані налічує понад 5 тис. окупантів, які опинилися в котлі. Вони звернулися до свого керівництва з проханням вийти, але отримали відмову, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Лиман є стратегічно важливим містом для подальшого контрнаступу ЗСУ на територію Луганської області відкривається можливість піти на Кремінну і Сіверськодонецьк.