Російський льотчик Красноярцев, який знищував Чернігів, вже не в українському полоні

Російського льотчика Олександра Красноярцева, який навесні потрапив в полон, обміняли на п’ятьох українських військовополонених льотчиків.

Цей обмін відбувся майже пів року тому. Про це повідомив керівник Головного управління української воєнної розвідки в телемарафоні “Єдині новини”, передає Gazeta.ua.

“Льотчика Красноярцева ми обміняли місяців чотири-п’ять тому. Ми його обміняли на наших пілотів, якщо не помиляюся на п’ятьох”, сказав Буданов.

Красноярцев старший льотчик, начальник повітряно-вогневої та тактичної підготовки дислокованої під російським Челябінськом авіаційної бази №6980.

5 березня сили україської протиповітряної оборони збили штурмовик російських окупантів у Чернігові. У результаті падіння ворожого судна один російський пілот загинув – майор Криволапов К.В. Іншому пілоту Олександру Красноярцеву вдалося врятуватися, його затримали.

Згодом йому оголосили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни.

Слідство довело, що злочинні дії він чинив, повністю усвідомлюючи наслідки. Згодом він сам підтвердив, що обстрілював саме цивільну інфраструктуру, а не воєнні об’єкти в Чернігові.