Адмірал Великої Британії: РФ може з космосу атакувати західні системи зв’язку

У Російського диктатора Володимира Путіна є можливість атакувати західні системи зв’язку із космосу.

Росія може атакувати GPS і супутники зв’язку, заявив очільник оборонного штабу Міністерства оборони Великої Британії адмірал Тоні Радакін. Це спричинить хаос для Заходу, пише видання Mirror.

“У Путіна є можливості в космосі. Ми бачили приклад цього наприкінці минулого року, коли РФ підірвала об’єкт у космосі. У Росії є ядерний потенціал, а також підводний потенціал”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW визначили умови, за яких Путін застосує ядерну зброю

Агресор може використовувати в своїх цілях усе: від диверсійних апаратів і ядерних ракет до інформаційної війни, додав Радакін.

“Незважаючи на те, що Путін програє в Україні одну битву за іншою, а Збройні сили України звільняють захоплені території, не варто недооцінювати можливості РФ”, застеріг адмірал.

Сполучені штати Америки не бачать, що Росія готується використати ядерну зброю у війні проти України. Водночас у Вашингтоні серйозно сприймають погрози президента Росії Володимира Путіна.

Реакція світу буде “абсолютно радикальною” в разі застосування Росією тактичної ядерної зброї проти України. Якщо РФ ризикне застосувати тактичну ядерну зброю, то це не буде як в Хіросімі чи Нагасакі. Тактична зброя не може завдати уражень на великій площі.