В Україні змінилася система виплати пільг і субсидій

Із 1 жовтня змінилася система виплат субсидій. Призначені пільги відсьогодні виплачуватиме Пенсійний фонд.

В Україні почалася поетапна передача функцій адміністрування житлових субсидій, повідомляє пресслужба ПФУ.

“Виплати будуть проводитись незалежно від того, чи є субсидіант або пільговик пенсіонером, чи ні”, йдеться в повідомленні.

До 1 грудня 2022 року порядок звернення за призначенням субсидій та, власне, механізм призначення житлових субсидій та пільг не змінюється. Всі дані для виплат надійдуть до фонду в електронному вигляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні підвищили мінімалку: на що це вплине

Прийом документів від громадян та призначення виплат у жовтні-листопаді продовжать здійснювати органи соціального захисту населення. А вже з 1 грудня поточного року звертатися за оформленням житлових субсидій та пільг слід до органів Пенсійного фонду України, які працюють за принципом екстериторіальності.

“Тобто, подавати заяви можна у будь-який сервісний центр Пенсійного фонду України, незалежно від місця проживання громадян”, додали в ПФУ.

З 5 жовтня Національний банк України повертає заборону на Р2Р-перекази з гривневих платіжних карток українських банків на картки іноземних банків. Регулятор вважає, що це сприятиме захисту міжнародних резервів країни.

Дозвіл на Р2Р-перекази за кордон з гривневих платіжних карток ухвалили у квітні 2022 року. Він дав змогу українцям підтримати під час найважчого періоду своїх близьких, які вимушено переїхали в інші країни через повномасштабну агресію РФ.

Після понад семи місяців воєнного стану роль такого інструмента для підтримання громадян за кордоном зменшилася, водночас ризики його використання, щоб обійти обмеження на купівлю валюти, збільшуються.