В Україні вирішується доля всієї Європи – президент Литви

Рішення країни-агресорки Російської Федерації про “приєднання” Херсонської, Донецької, Луганської і Запорізької областей є незаконним і нікчемним.

Режим Путіна перетнув ще одну червону лінію. Про це заявив президента Литви Гітанас Науседа, повідомив “Інтерфакс-Україна”.

“Сьогодні Росія вкотре грубо порушила міжнародне право і поховала надію на мирне врегулювання конфлікту. Сьогодні дедалі відчайдушніший режим Путіна перетнув ще одну червону лінію”, сказав Науседа.

Рано чи пізно Росії доведеться розплачуватися, заявив литовський президент.

“Їй доведеться відповідати за Бучу, Ірпінь та Ізюм. За розстріл мирних жителів Краматорська, які втікали, і за нещодавній кривавий напад на гуманітарний конвой у Запоріжжі. А також за ядерний та енергетичний шантаж. Україна ніколи не забуде ці злочини. І ми, литовці, також”, сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон: Путін, твій виступ ганьба

“В Україні вирішується доля всієї Європи. Якщо ми не зупинимо агресора зараз, ми ризикуємо втратити все, що створили за три десятиліття щоденної наполегливої праці. Ось чому Литва ніколи і за жодних обставин не визнає фіктивні “референдуми” в окупованих регіонах і їхні результати. Так само, як не визнає більш ранню анексію Кримського півострова. І весь цивілізований світ зробить те саме”, заявив Науседа.

30 вересня президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін підписав з колаборантами “договори” про “приєднання до Російської Федерації ДНР, ЛНР, Запорізької і Херсонської області”.

Сполучені штати Америки не визнають анексію Росією території України і підтримуватимуть ЗСУ, заявив президент Джозеф Байден.