“Путін – загроза, анексія не має значення” – майбутня прем’єрка Італії Мелоні

Анексія Росією українських територій не має ні юридичного, ні політичного значення, а президент РФ Володимир Путін загрожує Європі.

Про це заявила лідерка ультраправої партії “Брати Італії” Джорджія Мелоні, яка, як очікується, стане наступною прем’єркою Італії. Заяву Мелоні наводить агентство Ansa.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін “приєднав до РФ” окуповані території України

“Оголошення про приєднання до Російської Федерації чотирьох областей України після фіктивних референдумів, проведених в умовах насильницької воєнної окупації, не має юридичного чи політичного значення”, заявила вона.

Вона наголосила, що своїми діями Путін вкотре демонструє своє неоімперіалістичне бачення радянського зразка, що загрожує безпеці всього європейського континенту.

“Це чергове порушення Росією правил співіснування між народами підтверджує необхідність згуртованості та єдності західних демократій”, підкреслила майбутня прем’єрка Італії.

Лідери всіх країн Європейського союзу відреагували на незаконну окупацію Росією українських територій.

Вони опублікували спільну заяву, у якій рішуче відкинули анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Про це йдеться в заяві Європейської ради.

Росія ставить під загрозу глобальну безпеку. Підриває заснований на правилах міжнародний порядок і грубо порушує фундаментальні права України на незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, основні засади, закріплені у Статуті ООН і міжнародному праві.