Генсек НАТО про дії Путіна: це найбільша спроба анексії з початку Другої світової

Росія вдруге незаконно анексувала територію Україну.

НАТО й союзники не визнають анексії. Ці території це Україна, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ у п’ятницю.

“Це найбільша спроба анексії території з початку Другої світової. 15% території України, як практично площа Португалії. Вони незаконно анексовані. Це загарбання землі нелегальне й нелегітимне. Донецьк, Луганськ, Херсон, Запоріжжя це Україна. Як і Крим”, сказав генсек.

НАТО не є стороною конфлікту, але Альянс надає Україні допомогу, заявив Столтенберґ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надамо Україні все необхідне Байден різко відреагував на путінську анексію

“Путін мобілізував сотні тисяч осіб. Безрозсудно брязкає ядерною зброєю і анексує українські території. Це свідчить про слабкість і визнання того, що війна іде не за планом і що Путін провалив усі стратегічні цілі”, заявив Столтенберґ.

Якщо Україна перестане воювати її не стане, сказав генсек.

“Ми продовжуватимемо підтримку України так довго, як буде потрібно”, заявив він.

За останні тижні відбувається ескалація, також сказав Столтенберґ.

“Найбільша з початку конфлікту. Бо є комбінації з мобілізацією, ядерними загрозами, спробою анексії. Путін хоче, щоб ми не підтримували Україну. Але цього не буде. Ми згуртовані в допомозі Україні. І це також у наших інтересах не допустити виграшу Путіна. Адже тоді це означатиме, що авторитарні лідери досягатимуть такими діями своєї мети. Це означатиме, що світ стане небезпечним”, заявив генсек.

30 вересня президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін зібрав у Кремлі колаборантів і заявив про “нові регіони РФ”.

Путін підписав з колаборантами “договори” про “приєднання до Російської Федерації ДНР, ЛНР, Запорізької і Херсонської області”.