Терорист-смертник влаштував вибух у навчальному центрі: відео

В Афганістані у західній частині Кабула терорист-смертник вчинив 30 вересня вибух у навчальному центрі.

Унаслідок атаки загинули 19 людей, ще 27 зазнали поранень, повідомляє France24.

“Вибух стався у переважно шиїтському мусульманському районі Дашт-і-Барчі на заході столиці, де проживає меншина хазарейської громади. Студенти саме готувалися до іспиту”, ідеться у повідомленні.

За даними видання, за останні роки в Афганістані було скоєно багато терористичних актів проти хазарейської громади. Численні напади спустошили цей район. Минулого року, до повернення талібів, щонайменше 85 учнів загинули, а близько 300 отримали поранення внаслідок вибуху трьох бомб біля школи в Дашт-і-Барчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля посольства Росії у Кабулі пролунав потужний вибух: загинули дипломати

Роком раніше напад терориста-смертника на навчальний центр у тому ж районі забрав життя 24 людей. Відповідальність за вибух тоді взяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава”.

Повернення талібів до влади в Афганістані минулого року поклало край 20-річній війні і значно знизило рівень насильства, але безпека в останні місяці почала погіршуватися.

Афганські шиїти-хазарейці десятиліттями зазнавали переслідувань, а таліби звинувачувалися у зловживаннях. Такі звинувачення знову посилилися після того, як вони повернулися до влади. Хазарейці також є частими об’єктами нападів з боку ворога Талібану, угруповання “Ісламська держава”.