“Тактичне перегрупування” – ЗСУ натякнули на втечу окупантів на Лиманському напрямі

Українські військові натякнули на те, що армія Російської Федерація втекла на Лиманському напрямі.

Вони оприлюднили запис з дрона. На відео видно, як деякі військові швидким кроком йдуть без техніки понівеченою обстрілами посадкою. Опублікувала запис пресслужба Сухопутніх військ Збройних сил України у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як у Великій Британії навчають українських артилеристів

“На відео, ймовірно, “тактичне перегрупування” окупаційних військ на Лиманському напрямку”, йдеться в повідомленні.

Терміном “тактичне перегрупування” росіяни називали швидку втечу армії Росії в Харківській області під час вересневого контрнаступу ЗСУ.

Українські військові, ймовірно, майже завершили оточення російського угрупування в Лимані Донецької області та відрізали окупантів від лінії зв’язку в районі Дробишевого.

Водночас загарбники стягують підкріплення на південь для оборони позицій. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у звіті станом на 29 вересня.

Збройні сили України, ймовірно, завершили оточення російського угруповання в районі Лимана. Українські війська могли прорвати ворожу оборону в районі Ставка, за 10 км на північ від Лимана, та перерізати дорогу Торське Дробишеве, яка є останнім шляхом постачання та виїзду для російських окупантів, які підтримують лінію на захід від Лимана.