Поранені вмирають у лікарнях: з’явилося перше відео з місця теракту у Запоріжжі

Заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко оприлюднив відео з місця воєнного злочину, який російські військові скоїли в Запоріжжі.

Остаточна кількість жертв внаслідок цього теракту поки що невідома. Щонайменше 24 загиблих та 36 поранених цивільних, повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в Тelegram.

“Кількість жертв рашистів зростає. Поранені вмирають у лікарнях”, написав він.

Це найбільша кількість вбитих у Запоріжжі з початку повномасштабного вторгнення Росії. 30 вересня у місті оголосили день жалоби за загиблими, повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв в Тelegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія випустила три ракети по Гуляйполю що відомо про наслідки

“Тужить усе місто. Навіть небо стало чорним і плаче за обірваними життями людей. Вічна памʼять. Щирі співчуття рідним та близьким загиблих. Ми помстимося. Росія країна-терорист”, написав він.

У соцмережах продовжують з’являтися фото наслідків російського ракетного удару по Запоріжжю.

“Навколо лише цивільні авто, в яких і загинула частина людей. Тут жодної військової техніки”, наголосив Тимошенко.

Уранці 30 вересня росіяни випустили ракети по Запоріжжю. “Прильоти” зафіксували “на околицях обласного центру”, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух. Інших подробиць не уточнив.

Згодом повідомив, що терористи завдали ракетного удару по цивільній гуманітарній колоні на виїзді із Запоріжжя. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу.

Попередньо, терористи випустили 16 ракет із застосуванням зенітного-ракетного комплексу С-300, уточнив Кирило Тимошенко.