США ніколи не визнають претензій росії на суверенну територію України: Байден про псевдореферендуми (Відео)

Джо Байден

Справжнє волевиявлення українців – це щоденна боротьба проти російських загарбників

Сполучені Штати ніколи не визнають сфабриковані кремлем результати псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України. Про це заявив глава Білого дому Джо Байден. Він наголосив: справжнє волевиявлення українців – це щоденна боротьба проти російських загарбників.

“З вашого дозволу я також хотів би коротко звернутися до безсоромних і прозорих спроб росії анексувати частини сусідньої України. Сполучені Штати, я хочу чітко сказати про це, ніколи, ніколи, ніколи не визнають претензії росії на суверенну територію України. Цей так званий референдум був абсолютною бутафорією. Результати сфабрикували в москві. І справжня воля українського народу очевидна щодня, коли він жертвує своїми життями, щоб урятувати свій народ і зберегти незалежність своєї країни, а також стоїть на захисті свободи. Напад росії на Україну, з метою досягнення імперських амбіцій путіна, є кричущим порушенням Статуту ООН та основних принципів суверенітету й територіальної цілісності”, – наголосив Байден.

Нагадаємо, 27 вересня рф завершила “референдуми” на окупованих територіях України – й оголосила “результати”. Жодні “референдуми” росіян нічого не змінять для Києва, заявив Зеленський. Також стало відомо, що Україна скликала Радбез ООН.

Хоча у театралізованому “голосуванні” взяли участь менш як 1% від мешканців окупованих регіонів, на росії радісно відзвітували, що Донецька, Луганська, Запорізька і Херсонська області України “повертаються додому”.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.