Посли РФ “розганяють” брехливі заяви про війну в Україні

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 30 вересня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації поширюють нову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у п’ятницю вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

“Українська влада тероризує мирних жителів, які не евакуювалися на підконтрольну київському режиму територію, про що розповів біженець із населеного пункту, який потрапив під контроль України”, дезінформують російські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадиров розродився новим фейком про війну в Україні

Проманіпулювало заявою також постійне представництво РФ при Організації Об’єднаних Націй:

“Антоніу Гутерреш заявою щодо референдумів порушив статтю статуту ООН про неупередженість дій та проігнорував принцип рівноправності та самовизначення народів. У питанні України Гутерреш демонструє вибірковий підхід, як і країни Заходу, чим ставить себе в один ряд із ними”.

Водночас у посольстві РФ у Сполучених Штатах Америки зазначили, що Пентагон не має сумніватися в рішучості РФ захищати суверенітет і територіальну цілісність усіма доступними засобами.

“Ризикований експеримент військових планувальників може дорого обійтися США. Воєнне зіткнення ядерних держав неминуче призведе до катастрофічних наслідків”, заявило російське посольство.

Це маніпуляція, попереджають в РНБО.

Посол РФ у Сполучених Штатах Анатолій Антонов учора заявив, що Вашингтон “наближається до небезпечної межі, стаючи стороною конфлікту в Україні, дипломатичні зусилля щодо врегулювання не будуть ефективними, доки Захід використовує київський режим як найманця проти Росії”. Це маніпуляція.