Заборона на застосування зброї з США для ударів по території рф стосується лише HIMARS – Маркарова

HIMARS

Повномасштабна війна росії проти України

І жодних обмежень щодо ударів України з американської зброї по Криму

Домовленість України й США про незастосування американської зброї для ударів по території росії стосується тільки HIMARS’ів і не поширюється на інші типи поставленого озброєння. Про це посол України у США Оксана Маркарова повідомила в інтерв’ю, пише “Українська правда”.

Вона прокоментувала заяву міністра оборони Олексія Резнікова про зобов’язання України не застосовувати західне озброєння для ударів по території рф. Маркарова уточнила, що це обмеження “стосується самe HIMARS”.

У серпні Резніков заявив, що Україна зобов’язалася не використовувати західну зброю на території росії, а щодо тимчасово окупованого Криму обмежень немає.

“У нас є домовленості зі Сполученими Штатами, що ми не будемо використовувати зброю, надану нам Сполученими Штатами і партнерами, по території російської федерації. Але якщо ми сьогодні говоримо про деокупацію тимчасово окупованих територій України, де знаходиться ворог, то, відповідно, у нас таких обмежень нема”, – заявляв міністр.

Маркарова також підтвердила, що США не встановлювали обмежень щодо ударів України з американської зброї по території Криму.

Читайте також: Україна отримає від США одразу 18 додаткових ракетних систем HIMARS

Нагадаємо, Сенат США підтримав законопроєкт про тимчасове фінансування, згідно з яким Україні нададуть додаткову допомогу на суму $12 млрд. Тепер за цей документ мають проголосувати у Палаті представників, а після цього його підпише американський президент Джо Байден.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.