Суд відхилив безпідставний позов Портнова проти Порошенка, партії “ЄС” та “Прямого” – подробиці справи (Відео)

Андрій Портнов

Печерський суд відмовив у позові Портнову після того, як ВСУ скасував попередні неправомірні рішення судів

Печерський райсуд Києва відхилив позов поплічника януковича Андрія Портнова проти п’ятого президента Петра Порошенка, партії “Європейська солідарність” та телеканалу “Прямий”.

“Це рішення, воно мало відбутися з самого початку і вся ця справа, багаторічна справа, ми бачимо, що вона пройшла всі інстанції. На користь портнова була постановлено в цьому ж суді в першій інстанції. Повністю були задоволені незаконні вимоги його до всіх відповідачів. І Печерський суд після того, як Верховний суд звернув увагу на кричущі порушення закону, допущена попереднім складом суду, постановив єдине правильне законне рішення портнову повністю відмовити”, – наголосив адвокат Порошенка Ігор Головань..

Колишній заступник адміністрації президента часів януковича вимагав спростувати інформацію про те, що матеріали кримінальної справи щодо незаконно захоплених росією українських моряків передали йому з Державного бюро розслідувань, а потім цю інформацію використав постійний представник росії в ООН Василь Небензя. Він зацитував дані цієї справи на засіданні Радбезу ООН. Таким чином, намагався виправдати дії країни-агресорки росії під час захоплення українських кораблів у листопаді 2018 року в Керченській протоці.

Портнов переконував, що не відповідає дійсності інформація, яку озвучив п’ятий президент Петро Порошенко, а потім опублікували сайти “Прямого” каналу та партії “Європейська солідарність”.

Під час попередніх слухань Київський апеляційний та Печерський райсуди стали на бік Портнова, однак Верховний суд скасував їхні рішення, і справу почали розглядати з початку. 

Зауважимо: раніше журналісти проєкту “Схеми” з’ясували, що портнов утік з України. Нині колишній політик у санкційному списку США через корупцію.

Нагадаємо, 21 травня 2019 року Державне бюро розслідувань за заявою ексзаступника голови Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова, який повернувся в Україну після 5 років переховування за кордоном, порушило справу проти Петра Порошенка через здійснення у листопаді 2019 року переходу корабельною групою ВМС Збройних сил України з Чорного в Азовське море в районі Керченської протоки.