“Оперативна комбінація” – розвідка витягнула морпіхів з окупації

Українських морпіхів повернули з окупованих територій.

Отримали інформацію, що в одному з окупованих міст на сході України переховуються троє українських військовослужбовців бригади морської піхоти. Двоє чоловіків і жінка. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони.

“У березні під час бойових дій чоловіки отримали поранення. Внаслідок цього їхня група не змогла самостійно повернутися на підконтрольну територію. Всі троє були змушені переховуватись в зоні окупації”, пише розвідка.

Протриматись протягом шести місяців українські воїни змогли завдяки патріотизму місцевих мешканців, які надавали воїнам ліки і продукти харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Боремося і не розслабляємося” “Пташка” звернулася до українців

Для повернення захисників оперативні підрозділи ГУР МО, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро і Національної поліції провели оперативну комбінацію з евакуації.

“І українські морпіхи змогли залишити окуповану територію. Наразі всі троє перебувають на підконтрольній Україні території і мають намір повернутися до своєї частини щоб продовжити військову службу”, повідомляють.

29 вересня відбувся черговий обмін полоненими. Україні вдалося повернути чотирьох морських піхотинців і двох цивільних.

Минулого тижня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нардепа Віктора Медведчука.