ЗСУ “насипали” окупантам з артилерії й авіації – знищено пункти управління

За поточну добу підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Весела Долина, Бахмутське, Одрадівка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Первомайське, Виїмка, Павлівка та Безіменне.

Для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони протягом доби завдала сім ударів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На яких напрямках наступають ЗСУ: британська розвідка оновила карту бойових дій

“Підтверджено ураження одного опорного пункту, десяти місць скупчення озброєння та військової техніки, а також шести зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили БпЛА”, ідеться у повідомленні.

Водночас ракетні війська і артилерія ЗСУ за поточну добу, зокрема, уразили чотири командні пункти, 15 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника і шість складів з боєприпасами та паливо-мастильними матеріалами.

У командуванні повідомили, що окупанти обстрілюють позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, ведуть повітряну розвідку.

За поточну добу противник завдав чотири ракетні та чотири авіаційні удари, здійснив понад 28 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

“Ворог завдає ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Залишається загроза ворожих авіаційних та ракетних ударів на всій території України”, – додали у Генштабі.

Українські військові продовжують контрнаступ на Донбасі.

Збройні сили України просуваються біля Лимана Донецької області. Про це свідчать дані Deepstatemap.

Українські війська звільнили населений пункт Середнє та Шандриголове за майже 15 км від Лиману. ЗСУ тепер наблизилось до окупованого Дробишеве.