“Це навчальний заклад, тут немає військових”: атака рашистів руйнує пам’ятки архітектури Миколаєва – подробиці (Відео)

Прильот по Миколаєву

Повномасштабна війна росії проти України

Вороги застосували перероблені зенітно–ракетні комплекси С – 300

Від ранку група вибухотехнічної служби Нацполіції перевіряла вирву після ворожої ракети. Головне завдання – виявити нерозірвані елементи вибухонебезпечних предметів, що могли лишитися після обстрілу.

“Дані пошкодження це все сліди вибуху нічного, тобто це уламки даного боєприпасу”, – каже співробітник вибухотехнічної служби ГУНП Миколаєва.

Вибухотехнік Олександр показує нашій знімальній групі отвори в електричній опорі. З десяток дірок, які утворилися від розриву боєприпасу.

“Під час прильоту у цих уламків дуже потужна кінетична сила і вони можуть пробивати стіни, тому дуже важливо, щоб люди під час тривог ховалися в безпечні місця. Адже можуть завдати великої шкоди”, – наголошує фахівець.

Після ретельної перевірки комунальники почали засипати триметрову яму на дорозі, яка утворилася від влучання ракети. Інша бригада – розчищала тротуари від каміння та уламків асфальтового покриття.

“Ми завжди прибираємо, у нас немає вихідних, у нас навіть не хворіють. Тому що йдемо прибираємо. Хочемо зробити, щоб наше місто було без бруду і без обстрілів бажано”, – наголошує майстер ділянки Наталя.

Велике прибирання цього четверга й у будівельному коледжі. Його приміщення чи не найбільше постраждало від нічної ракетної атаки.

“Зруйновані вікна, скло. Беремо віники і починаємо прибирати”, – каже жінка.

Заступниця директора будівельного коледжу Антоніна Олександрівна не стримує сліз. Вона разом з іншими викладачами зрання прибирають розбомблені аудиторії.

“Будинок є пам’яткою архітектури, що у нас, що у сусідів. Військових тут не має і ніколи не було, тому що це навчальний заклад.Колись була Олександрівська гімназія. Мені дуже важко говорити”, – плаче заступниця директора коледжу.

У самому коледжі кажуть – нічний обстріл аж ніяк не вплине на освітній процес. Студенти навчаються дистанційно, педагогічний колектив викладає пари за розкладом.

“У нас багато роботи. І в онлайні, і так. Будемо працювати, оно летить все. Будемо вчити майбутніх будівельників, архітекторів, механіків. Тих, хто сьогодні і завтра будуть дуже–дуже потрібні”, – пояснює пані Антоніна.

Військові вже ідентифікували тип озброєння, з якого били по Миколаєву в ніч проти четверга. Вороги застосували перероблені зенітно–ракетні комплекси С – 300. Запускали їх із тимчасово окупованої Херсонщини.

Наталя Приходько, Миколаїв, “5 канал”.

Читайте також: Миколаїв двічі за ніч зазнав потужних обстрілів – у центр міста прилетіла ракета типу “Смерч” – відео 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.