Випалене окупацією та постійними обстрілами рашистів: як село Князівка пережило “визволителів” (Відео)

Князівка

Повномасштабна війна росії проти України

Ворог кожного дня обстрілював квадрат за квадратом у селі, знищуючи та випалюючи все живе навкруги

Життя у зруйнованому війною селі. Князівка розташована на півночі Херсонщини. В населеному пункті, за 10 кілометрів від адмінкордону з Дніпропетровщиною, майже немає людей. Бо в селі жодної вцілілої хати. 

російські окупаційні війська зайшли до Князівки з 13 на 14-те березня. І пробули два тижні, поки українські військові не змусили їх відступити до сусіднього Високопілля.

Пан Василь під час окупації був у селі, але потім через постійні обстріли мусив евакуюватися до Кривого Рогу.

“Вікна в основному та трохи дах. Але ми полатали, і сарай, і тут, і хату. Як могли полатали. Вікна, що побило сильно. Вони стріляли куди попало. Ось отут оця яма. Оце тут снаряд зірвався. Оце тут при мені”, – розповідає чоловік.

Сліди від прильотів у Князівці повсюди. Будинки на вулицях дивляться своїми випаленими очима, де раніше були вікна. Понівечені будинки та господарчі споруди. А також вирви, як на подвір’ях приватних домоволодінь, так і на вулицях. В селі Князівка наразі майже порожньо, але після звільнення його українськими збройними силами люди сюди поступово повертаються.

російські окупанти сильно дивувались асфальту в селі та освітленню на вулицях. Не гребували лазити по хатах, забирали все що могли – інше просто знищували.

“Лазили по хатах. Виносили все, де не було людей. Ми от як жили, то до нас не заходили. Сказали: “Почепіть білу стрічку, щоб бачили, що тут живуть, що є хто. А так – то вибивали вікна-двері у людей, залазили і все витягували. Забрали телевізор, 2 телевізори забрали, мопед – немає, в хаті перерито все. Стіни попадали”, – бідкається Галина Миколаївна.

Тут немає жодного вцілілого будинку. Ворог кожного дня обстрілював квадрат за квадратом у селі, знищуючи та випалюючи все живе навкруги. З колишніх довоєнних майже пів тисячі людей – нині в селі лише декілька десятків жителів.

Олександр Фефілатьєв, Максим Мурашов, Херсонщина, “5 канал”.

Читайте також: рашисти завдали ракетного удару по Кривому Рогу, у Запорізькій і Дніпропетровській області спрацювала ППО

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.