Зеленський подякував США за новий пакет військової допомоги з HIMARS

Президент Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки та особисто президенту Джозефу Байдену за новий пакет військової допомоги Україні. У цей пакет серед іншого увійшли реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Цей пакет є вагомим знаком того, що США продовжать підтримувати Україну, зазначив він у зверненні за підсумками 28 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина передасть Україні чотири системи IRIS-T замість однієї

Також Зеленський зазначив, що по ситуації на фронті для України все зрозуміло і знову звернувся до російських військ – російською:

“Хочете жити – біжіть. Хочете жити – здавайтеся в полон. Хочете жити – чіпляйтеся на своїх вулицях за свою свободу. У вас і так все забрали. Або у когось з вас є нафтові вежі? Є палаци? Є виноградники? А може, у вас є яхти? Або якийсь банк? За що ви боретеся? У вас є кредити, то ввечері пожерти й тепер – мобілізація. Боріться за своє! Не лізьте на нашу землю, в нашу душу і в нашу культуру” – зазначив він.

Нагадаємо, що Пентагон підтвердив нову допомогу для України, розмір якої складе близько $1,1 млрд. До пакету входить, в тому числі 18 систем HIMARS. Також Україна отримає чимало іншого озброєння.

Сенат Сполучених Штатів Америки прийняв законопроєкт про тимчасове фінансування, що передбачає виділення Україні $12 млрд. Палата підтримала законопроєкт 72-23 голосами.