Шольц сказав, як ставиться до псевдореферендумів

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв президенту Володимиру Зеленському ніколи не визнавати псевдореферендуми на окупованих територіях.

Він наголосив, що Німеччина продовжить надавати Україні політичну, фінансову та гуманітарну підтримку. Про це повідомив представник німецького уряду Штеффан Гебестрайт, передає Tagesschau.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які санкції накладуть на окуповані території України: у ЄС дали відповідь

Також Берлін постачатиме Україні зброю.

“Німеччина ніколи не визнає результатів фіктивних референдумів, які Росія провела в окупованих частинах Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей”, йдеться у повідомленні.

Шольц також запевнив у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України.

На окупованих територіях України оголосили результати псевдореферендумів. Їх оприлюднили керівники окупаційних адміністрацій.

Так, за включення так званої ЛНР до складу РФ нібито проголосували 98,42% жителів, окупованої частини Запорізької області 93,11%, окупованої частини Херсонської області 87,05%, так званої ДНР 99,23% жителів.

Президент Володимир Зеленський назвав фарсом псевдореферендуми. Він заявив, що будь-які злочинні дії Росії нічого не змінять для України.

Фейкові “референдуми” відбувалися під контролем російських військових, які супроводжували членів “виборчих комісій” під час псевдоголосування як у приватних помешканнях, так і на дільницях.

Україна закликає ЄС, НАТО та Групу семи негайно суттєво підвищити тиск на державу-агресора Росію. Потрібні, зокрема, нові жорсткі санкції проти Росії, та суттєво збільшити військову підтримку України.