Директор ЦРУ про ядерні погрози рф: “Не можна сказати, чи блефує путін, ми ставимося серйозно”

Директор ЦРУ Вільям Бернс

Повномасштабна війна росії проти України

Вільям Бернс також прокоментував ядерні погрози путіна

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс заявив, що ядерні погрози російського диктатора володимира путіна треба сприймати “дуже серйозно”. Про це він повідомив в інтерв’ю каналу CBS.

США повинні сприймати погрози путіна щодо можливого застосування ядерної зброї серйозно, “враховуючи все, що поставлено на карту”, говорить Бернс.

“І ви знаєте, риторика Путіна та його соратників є безрозсудною та безвідповідальною. Ми не бачимо практичних доказів, що сьогодні він рухається до того, щоб реально використовувати ядерну зброю, і що насправді існує загроза використання тактичної ядерної зброї. Але як я сказав, ми сприймаємо це досить серйозно”, — сказав Бернс. 

Він зазначив, що важко сказати, чи Путін блефує, коли робить заяви про ядерну зброю, проте США перевіряють всі ознаки можливої підготовки до застосування ядерної зброї.

“Політики мають промовляти конкретні жорсткі наслідки, які будуть за будь-якого використання ядерної зброї”, – резюмував директор ЦРУ.

Крім того, Бернс сказав, що російська армія має безліч проблем, і люди – це лише одна з них. Навіть якщо в Росії мобілізують 300 тисяч чоловік, кинути їх усіх на фронт в якості гарматного м’яса не вийде. При цьому брак особового складу – це лише одна з проблем. Є ще відсутність навчання і необхідної екіпіровки.

“Навіть якщо він (Путін – ред.) зможе мобілізувати 300 000 солдатів, це не означає, що він зможе кинути людей як гарматне м’ясо на фронт, багато з яких не будуть добре навчені, багато з яких не матимуть потрібного спорядження, необхідної їм матеріально-технічної підтримки. Його армія має безліч проблем, і чоловіча сила – це лише одна з них”, – заявив Бернс.

Як інформував 5.UA, 21 вересня російський диктатор володимир путін повідомив, що в росії оголошено часткову мобілізацію. путін також відкрито заявив, що готовий використати ядерну зброю. 

За словами міністра оборони рф Сергія Шойгу, мобілізувати збираються 300 тис. резервістів. У тексті указу цього немає. Натомість є ось цей загадковий сьомий пункт, який, власне, і стосується кількості мобілізованих, і він досі неопублікований. Офіційно про його зміст сказали лише те, що в ньому йдеться про кількість людей, які можуть бути призвані в армію.
Тим часом у низці міст росії почалися протести – росіяни на сьомий місяць повномасштабного вторгнення вирішили виступити проти війни і мобілізації. Багато росіян втікають за кордон. Водночас у Дагестані протести набирають обертів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.