Затримали чоловіка та жінку, які шпигували на Донбасі

У прифронтових районах Донецької області Служба безпеки України затримала двох російських агентів.

Вони передавали ворогу інформацію про пересування українських військ, передає СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила агентів ФСБ на Донеччині і в Дніпрі: один із них працював на ворога з тюрми

“Крім того, зловмисники передавали ворогу інформацію про геолокацію та інженерні особливості фортифікаційних споруд поблизу ліній східного і південного фронтів”, йдеться у повідомленні.

Одного зі шпигунів затримали у Краматорську. Ним виявився місцевий підприємець, який намагався налагодити будівельний бізнес на тимчасово окупованій території Криму. Через особисті зв’язки у комерційних колах став співвласником будівництва об’єкта промисловості там.

“Проте, згодом представники місцевої окупаційної адміністрації виявили “недоліки” у дозвільній документації бізнесмена. Він звернувся до своїх знайомих по допомогу, а ті “вивели” підприємця на кадрового співробітника російської розвідки, який запропонував конфіденційну співпрацю в обмін на вирішення комерційних питань”, повідомляє СБУ.

Іншу російську агентку затримали у Покровську. Вона розвідувала рух українських військ у прифронтових районах Донеччини і Запоріжжя. Для цього об’їжджала області і приховано спостерігала за об’єктами ЗСУ.

“Встановлено, що у поле зору загарбників їхня поплічниця потрапила через свою активність у соцмережах, де викладала свої прокремлівські дописи. Під час обшуків у обох затриманих правоохоронці виявили мобільні телефони з доказами прихованого листування з ворогом”, повідомляє спецслужба.

Затриманих посадили під варту.

Служба безпеки Україна встановила особу російського командира, який наказував катувати українців у тимчасово окупованому Херсоні.

Ідеться про заступника начальника управління Росгвардії по Ростовській області полковника поліції Олександра Науменка на позивний “Альфа”, повідомила пресслужба СБУ 24 вересня.