Окупанти приховують інформацію про похорони солдатів з Криму

У Криму до 21 вересня проходила прихована мобілізація.

Уже відомо про 159 загиблих. Про це під час брифінгу 28 вересня повідомила постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, пише Gazeta.ua.

“Зараз відомо про 159 солдатів з Криму, які загинули. Приблизно 80 з них, ймовірно, громадяни України. Це цифри, які стало публічно відомі. Бо з’явилася інформація про похорони на території півострову. Окупанти навіть приховують сам факт похорону”, сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму морги переповнені 200-ми

Строковиків змушували підписувати контракти і відправляли на активні бойові дії. Серед них були і такі, які загинули на крейсері “Москва”, за словами правозахисниці.

Медиків з Криму також використовували в рамках бойових дій. Кримських медичних працівників відправляли на бойові дії на сході України, щоб вони надавали допомогу російським військовим.

Російські окупанти масово забирають в армію корінне населення тимчасово окупованого Криму. Про це розповіла представниця президента в Криму Таміла Ташева.

У Криму лише за декілька днів видали 1,5 тис. повісток кримським татарам. Це відбувається незаконно, бо окупанти приїжджають у населені пункти, де живе корінне населення, і просто на вулицях, на ринках роздають повістки.