Парламент пропонує забезпечити військовим відпустки

У Верховній Раді зареєстрували проєкт змін до закону “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” щодо надання військовослужбовцям відпусток під час воєнного стану.

Запропонували надати можливість відпусток військовим із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів. Це без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець, йдеться у проєкті закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили відео, як українки боронять країну нарівні із чоловіками

Під час воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин тривалістю не більш як 10 календарних днів.

“Разом з тим, на практиці існує набагато більше випадків, коли присутність військовослужбовця в сім’ї є необхідною. І навпаки, коли можливість побачити сім’ю, рідних є важливою для військовослужбовця, особливо під час дії воєнного стану, ведення воєнних (бойових) дій”, йдеться в документі.

Понад 90% українців довіряють військовим Збройних сил України, ветеранам нинішньої війни і ветеранам АТО (ООС).

Говорячи про ветеранів, українці насамперед відчувають вдячність (64%) і гордість (50%). Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” 67 серпня.

Чверть відчуває сум, коли зустрічає ветеранів, стільки ж відчувають радість.