росія планувала теракт проти хасидів: запускала дрони Shahed-136 по Умані – ЗМІ

Shahed-136

Повномасштабна війна росії проти України

росіяни намагалися поцілити в релігійні обʼєкти євреїв

Війська росії намагалися атакувати Умань іранськими дронами-камікадзе Shahed-136, ціллю мали стати євреї-хасиди, які нині відзначають у місті Рош га-Шана (Новий Рік). Про це пише “Бабель” із посиланням на джерела у спецслужбах.

За наявними даними, за останні кілька днів на півдні України ЗСУ збили понад десять Shahed-136. Частина з них була запущена з тимчасово окупованого Криму та скерована на Умань. Росіяни намагалися поцілити в релігійні обʼєкти хасидів, де ті саме збираються.

“Заплановані терористичні акти саме проти громадян Ізраїлю – це одна з умов передачі Іраном дронів росії. Як відомо, це не перший приклад співробітництва двох терористичних країн. Не так давно в Ірані збили український цивільний літак, начебто через помилку. Але за цим випадком проглядаються інтереси кремля”, – заявили в спецслужбах.

Нагадаємо, раніше посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук амбасади зазначив, що Україна цього року не прийматиме прочан-хасидів в Умані на свято Рош-га-Шана через неможливість гарантувати безпеку.

А у травні, в День пам’яті та примирення, російські військові обстріляли єврейське кладовище на Сумщині.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.