Україна може застосовувати західну зброю у регіонах, де РФ провела “референдуми” – Блінкен

Сполучені Штати не проти, щоб Україна використовувала західне озброєння для повернення територій, де РФ організувала псевдореферендуми.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен у вівторок на спільній пресконференції з індійським колегою Субраманьямом Джайшанкаром, повідомляє “Європейська правда”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін цього тижня може оголосити анексію окупованих територій України британська розвідка

Блінкен відповідав на запитання ЗМІ про те, чи дадуть США згоду на використання українськими військами американської зброї на територіях, де Росія провела псевдореферендуми, незалежно від того, про який результат оголосить Кремль.

“Ми й багато інших країн вже висловилися чітко: ми ніколи не визнаємо анексію українських територій Росією. Україна має абсолютне право оборонятися на всій своїй території, зокрема повертати території, які були незаконно захоплені Росією у той чи інший спосіб”, сказав Блінкен.

Блінкен також підкреслив, що псевдореферендуми нічого не змінюють для українських територій, захоплених Росією.

“Українці продовжать робити те, що їм необхідно, щоб повернути землю, яку в них відібрали. Ми продовжимо підтримувати їх у цих зусиллях”, запевнив держсекретар США.

Під нову анексію територій України російська влада планує створити так званий Кримський федеральний округ.

До нього увійдуть окупований півострів і тимчасово захоплені території Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей. Як повідомляє російське видання “Ведомости”, очолити цей округ може колишній гендиректор Роскосмосу Дмитро Рогозін.