Головні новини дня: Яцьківка звільнена, Зеленський сказав, скільки бійців гине щодня

Gazeta.ua нагадує головні новини п’ятниці, 23 вересня.

У повномасштабній війні, яку розпочала Російська Федерація, Україна щодня втрачає близько 50 бійців. З 24 лютого українських військових загинуло вп’ятеро менше, ніж російських. Про це сказав президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Дніпропетровщині збили два дрони-камікадзе, один впав на подвір’я

Представники російських окупаційних адміністрацій на територіях сходу та півдня України заявили про початок псевдореферендумів про приєднання до складу Російської Федерації. Псевдоголосування в ОРДЛО, а також на захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей триватиме до 27 вересня. Результати “референдуму” загарбники планують оголосити вже 2728 вересня.

Українські військові звільнили село Яцьківка в Донецькій області. Також повернули контроль над позиціями біля Бахмуту. Про це під час брифінгу 23 вересня розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов. Ситуація на Бахмутському напрямку є складною, однак контрольованою. Російські військові продовжують обстріли й намагаються відтіснити наших воїнів.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Олексія Макеєва надзвичайним і повноважним послом України в Німеччині. Зараз Макеєв є спецпредставником МЗС щодо санкційної політики.

Підозрюваний у держзраді нардеп Віктор Медведчук, якого обміняли на українських захисників, з Туреччини вирушив у Росію. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.