Зеленський сказав, скільки Україна втрачає бійців щодня

У повномасштабній війні, яку розпочала Російська Федерація, Україна щодня втрачає близько 50 бійців.

З 24 лютого українських військових загинуло вп’ятеро менше, ніж російських. Про це сказав президент Володимир Зеленський в програмі Face а Zelensky.

“У нас є оцінки втрат за добу, вони не є точними. Це близько 50 осіб на день. Але це не точні цифри, тому що ми не знаємо, скільки солдатів і цивільних осіб залишається на цій території. Загинуло в п’ять разів менше українських воїнів, ніж російських”, заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ звільнили село на Донеччині й відновили позиції біля Бахмуту

Керівник держави пояснив, що він отримує дані щодо втрат Збройних сил України. Однак з цифрами важливо бути обережними: йдеться про людські життя.

“Позиція наших військових не називати точну кількість загиблих чи поранених українських військовослужбовців. Головне питання це точні дані. У мене є дані, які я отримую і які мені надають. Ми маємо бути дуже обережними з цифрами, тому що мова йде про людські життя”, додав Зеленський.

У Міноборони повідомляли, що втрати Збройних сил України у війні з Росією становлять понад 9 тис. осіб. Водночас там не можуть назвати точну цифру через неможливість підрахунку загиблих бійців у Маріуполі на Донеччині, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, втрати України у війні значно менші, ніж у ворога, і це показник майстерності ЗСУ.

22 серпня таку ж кількість називав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.