Ворог поступово відступає, ЗСУ закріплюють території за собою – ОК “Південь”

Збройні сили України

Контрнаступ ЗСУ: українські військові дають по зубах окупантам

За минулу добу ЗСУ вразили пункти управління, командні пункти, райони зосередження техніки й озброєння

Українські військові продовжують поступово просуватися на півдні України, завдають ударів по районам зосередження російської техніки та озброєння та по самих рашистах. Про це розповіла речниця пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Бої йдуть запеклі, на півдні у нас досить гаряче, незважаючи на те, що погода трохи стала прохолоднішою. Вогонь іде і з одного боку, і з іншого. Але ворог усе-таки поступається, поступово-поступово території ми закріплюємо за собою. І це його напружує, відповідно, обстріли стають то більшими, то меншими залежно від того, яку кількість боєкомплекту ми вразили за ніч”, – повідомила Гуменюк.

За її словами, за ніч ЗСУ вразили пункти управління, командні пункти, райони зосередження техніки й озброєння, а також самих рашистів. Наразі підсумки ночі дорозвідуються.

Також Гуменюк назвала російські псевдореферендуми на окупованих територіях та російську мобілізацію імітацією керівництвом Росії реальної діяльності.

“Мобілізація їм потрібна для того, щоб хоч якусь діяльність продемонструвати, зокрема, і військово-політичному керівництву країни-агресора, бо вони не бачать узагалі про себе турботи, вони не бачать для себе логістики, вони не бачать, що вони там комусь потрібні – я кажу про підрозділи, які зараз перебувають на передовій на півдні з тієї сторони… Мобілізація та референдум – це просто чергова маніпуляція, якими вони імітують свою діяльність, більше нічого”.

Нагадаємо, втрати Збройних сил України у війні з росією становлять понад 9 тис. осіб.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.