Кулеба пояснив, чому Україна переможе попри російську мобілізацію

Українці мають високу мотивацію захищати власну країну.

А у росіян мотивації немає, тому їм ніколи не перемогти. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час засідання Ради Безпеки ООН міністерського рівня щодо боротьби з безкарністю у зв’язку з російською війною в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести проти мобілізації докотились до Дагестану відео

“Путін оголосив мобілізацію, але що він реально оголосив перед усім світом це свою поразку. Ви можете призвати 300-500 тисяч людей, але ви ніколи не виграєте цю війну. Сьогодні кожен українець це зброя, готова захищати Україну та принципи, сформульовані у Статуті ООН”, заявив він.

У першу добу повномасштабного вторгнення десятки тисяч українців повернулися із-за кордону захищати свою країну

“Те, що відбулося в перші 24 години після оголошення мобілізації президентом Путіним, було протилежним. Десятки тисяч росіян забронювали перельоти за кордон, щоб втекти з Росії, багато рейсів було викуплено за лічені години”, звернув увагу Кулеба.

Росія зазнає краху та буде нести повну відповідальність за злочин агресії та воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію. Призиватимуть росіян, які перебувають у запасі. Мобілізацію почнуть 21 вересня.

Російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що “призвуть 300 тисяч резервістів”.

Вчора протести проти мобілізації відбулися у Москві, Санкт-Петербурзі і низці російських міст.