“Велике звільнення і велика радість” – нові фото й відео повернення українців з полону

У результаті обміну полоненими 215 наших людей на свободі. Серед них жінки, зокрема медикині вагітна Мар’яна Мамонова й Катерина “Пташка” Поліщук.

Це найбільша операція з обміну полоненими. Подробиці розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram і показав нові фото.

“Велике звільнення і велика радість. 124 офіцери. 108 захисників Азовсталі. П’ять командирів з Азовсталі, які перебуватимуть у Туреччині. 10 іноземців. Зокрема ті, кому окупанти винесли смертні вироки, від учора вже в Саудівській Аравії”, розповів Лубінець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисників Азовсталі після російського полону обстежать у медзакладах

Також показав звільнених російських військовослужбовців. Розповів, що це молоді “діти” й пенсіонери так званої другої армії світу, які через “успіхи” спецоперації ловлять сьогодні на кордонах тих, хто проти “загальної могилізації”.

21 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на народного депутата, затриманого за держзраду, Віктора Медведчука.

Також з російського полону звільнили 10 іноземних військових, що служили в лавах Збройних сил України. Вдалося повернути тих, кого “засудили” до смертної кари в так званій ДНР.

Серед звільнених п’ятеро командирів: Денис Прокопенко (“Редіс”), Святослав Паламар (“Калина”), Олег Хоменко, Сергій Волинський (“Волина”) й Денис Шлега.