Мобілізація на московії: серед росіян можуть початися бунти, зокрема і на рівні військових частин – експерт

Олександр Коваленко

Повномасштабна війна росії проти України

Це лише початок великих проблем путіна та росії

Після оголошення путіним часткової мобілізації росіян для війни в Україні серед росіян можуть початися бунти, зокрема і на рівні військових частин. Про це в етері марафону “Незламна країна” на “5 каналі” заявив військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко.

Каже, охочих гинути за вдавану велич кремлівського диктатора, в країні небагато.

“Так чи інакше будуть вказники, дезертири. Я не виключаю бунтів на рівні підрозділів, наприклад взводу, я не виключаю бунтів на рівні військових частин. Коли людина не має бажання вмирати за якісь там ідеї якогось старого діда в бункері і отримує ще й автомат, то людина займеться питанням “а навіщо мені це треба, якщо я можу зараз захистити себе від цих репресій”. Тому, на мій погляд, саме елемент соціально політичної хаотизації в росії так чи інакше виникне”, – переконаний аналітик.

За його словами, це лише початок великих проблем путіна та росії.

Нагадаємо, путін оголосив часткову мобілізацію у росії. 

Також, 21 вересня, міністр оборони рф сєргєй шойгу заявив, що в ході часткової мобілізації на росії призвуть 300 тисяч резервістів.

Напередодні госдума рф внесла зміни до кримінального кодексу, додавши поняття “мобілізація”, “воєнний стан”, “воєнний час” та “збройний конфлікт”. Окрім того, за добровільну здачу в полон росіян будуть садити на 10 років.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.