Врятовано десятьох людей – показали наслідки нічної ракетної атаки на Харків

Вночі на 21 вересня росіяни вдарили ракетами по Холодногірському району Харкова.

Пошкоджено дві житлові багатоповерхівки. Одна людина отримала поранення. Про це вранці повідомив у Telegram голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, 10 людей через руйнування сходової клітини були заблоковані у квартирах. На ранок їх усіх врятували.

“Також від ракетних влучань часткового руйнування зазнала промислова будівля”, повідомив Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На межі Донеччини й Харківщини замайорів синьо-жовтий стяг

Він також нагадав, що 20 вересня близько 18:00 росіяни завдали два ракетних удари по інфраструктурному об’єкту Чугуївського району. Обійшлось без жертв та постраждалих.

“Протягом минулої доби ворог масовано обстрілював населені пункти Харківщини прилеглі до кордонів з РФ та лінії зіткнення. Найбільше постраждало село Грушівка в Куп’янському районі. Внаслідок обстрілів цього села загинуло двоє людей, 10 отримали поранення, в тому числі четверо дітей. Одна поранена дитина – 10-річний хлопчик, в тяжкому стані”, зазначив Синєгубов.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, в Куп’янському районі ще двоє поранених, в тому числі 16-річна дитина. У Чугуївському районі також двоє поранених.

Російські окупанти обстріляли селище Грушівка Куп’янського району на Харківщині. Постраждали діти. Двоє людей загинули, 9 – поранені.

Захистити українські міста від російських ракет зможуть сучасні системи протиповітряної оборони. Щоб захистити, зокрема, Харків від російських обстрілів, лінію фронту треба відсунути від них щонайменше на 200 кілометрів, заявив військовий експерт Олег Жданов.