Зеленський заявив, що ініціатива на війні тепер за Україною

Ситуація на передовій чітко свідчить про те, що ініціатива за Україною.

Наші оборонці дуже акуратно і дуже хоробро вирішують задачі, які ставить перед ними командування, повідомив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення, повідомляє Gazeta.ua.

“Хочу сьогодні особливо відзначити 81-шу окрему десантно-штурмову бригаду за сміливість при звільненні населених пунктів на Донеччині. А також 93-тю окрему механізовану бригаду за героїчну оборону Бахмута і Соледара. Дякую вам! Дякую всім нашим героям!”, сказав президент.

Він також розповів, що продовжуються роботи по очищенню звільнених територій Харківщини. Знайдено вже багато катівень і масових поховань мирних людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдореферендуми на окупованих територіях: як відреагувала міжнародна спільнота

Зеленський також прокоментував заяви колаборантів про проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України.

Він заявив, що абсолютно неважливо, що там хтось думає. Задачі України звільнення всіх територій.

“Тож зберігаємо тиск. Зберігаємо єдність. Захищаємо Україну. Звільняємо нашу землю. І не проявляємо жодної слабкості”, сказав Зеленський.

Президент подякував міжнародну спільноту, яка різко засудила проведення цих референдумів.

Заяви ватажків самопроголошених “ЛНР” і “ДНР” про проведення “референдумів” щодо “приєднання” до Російської Федерації є відвертанням уваги після успішного контрнаступу Збройних сил України.

Ніхто не сприйматиме ці фіктивні псевдореферендуми, заявили в Пентагоні.