Показали місце поховання королеви Єлизавети II

Після вчорашньої вечірньої публічної служби у каплиці Святого Георгія у Віндзорі члени сім’ї королеви Єлизавети II вирушили на панахиду, яка відбулася у Меморіальній каплиці короля Георга VI під керівництвом декана Віндзора.

Служба та поховання були приватними, ніхто не бачив фотографій і не знає, яким чином труну з королевою переміщали зі склепу до каплиці. Вже з’явилася схема, яку прояснили ТСН.

У каплиці зняли мармурову плиту, на якій написані імена батьків королеви Єлизавети II король Георг VI та Елізабет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єлизавету ІІ проводив в останню путь її улюблений поні: зворушливі фото

Першим опустили труну з принцом Філіпом (мабуть, тому що він помер першим на 18 місяців раніше, ніж королева) на глибину 18 футів (5,5 метра) і накрили спеціальною металевою конструкцією.

Далі опустили труну з тілом Єлизавети II і після цього накрили все новою меморіальною плитою з іменами не тільки Георга VI та Елізабет, а й Єлизавети II та Філіпа. Фото нової плити наразі немає.

В цій самій каплиці розміщено і прах принцеси Маргарет, сестри Єлизавети II. Кажуть, її кремували саме з тієї причини, що каплиця вміщує шість осіб, тобто, крім Єлизавети та її чоловіка Філіпа і її батьків, тут можуть бути поховані ще двоє. Передбачається, що це може бути король Карл III та його дружина королева Камілла.

Королева Єлизавета II правила Великою Британією 70 років. Вона померла на 97-му році життя.

19 вересня монархиню, яка правила країною найдовше, провели в останню путь. Відбулася церемонія похорону королеви у Вестмінстерському абатстві та урочиста служба у каплиці Святого Георгія у Віндзорі.

Офіційний державний похорон розпочався о 13:00 за Києвом у Вестмінстерському абатстві, куди тіло королеви перенесли з Вестмінстер-холу у супроводі нового короля Карла III, а також принців Вільяма та Гаррі. Наприкінці відспівування о 13:55 в абатстві та по всій Великій Британії відбудеться хвилина мовчання.