Як відбудеться так званий референдум у Маріуполі: відомі подробиці

У Маріуполі окупанти проводитимуть псевдореферендум шляхом “подвірного” обходу із залученням голів ОСББ, квартальних в приватному секторі та голів комітетів самоорганізації населення.

Людей шантажуватимуть ремонтами, каже радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після новин про “референдуми” й мобілізацію стався обвал на Мосбіржі

“Більша частина “референдуму” відбудеться в офісах “Единой России”. Річ у тім, що саме тут є повні електроні бази даних про всіх маріупольців, хто хоча б раз звернувся по гуманітарну допомогу. Бази повні не тільки щодо адреси мешкання, але навіть до хронічних захворювань”, пише він.

Тож походи дворами потрібні для ілюзії, що справді щось було. “Виборчі дільниці” не працюватимуть. Начебто через небезпеку.

“Результат теж відомий. Має бути не нижче 80 відсотків, але не більш як 87. Нащо незрозуміло. Різницю розкладуть як ті, хто бажає “незалежності ДНР” (клоуни) і ті, хто взагалі проти. Цифри “проти всього за Україну” подаватимуть як показову демократію і без тиску під час референдуму”, підсумував Андрющенко.

19 вересня бойовики “ЛНР-ДНР” вимагали негайно ініціювати “референдуми” про визнання їх “суб’єктами” Російської Федерації. Псевдореферендуми хочуть провести 4 листопада, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Заяви бойвиків про псевдореферендуми є ознакою істерики через контрнаступ Збройниих сил України. А проведення таких “референдумів” фактично буде визнанням Росією поразки у війні, сказав радник міністра оборони Олексій Копитько.

У Херсонській області окупаційна адміністрація постановила провести “референдум” про вступ до складу Росії. Гауляйтер Володимир Сальдо ухвалив рішення щодо цього.

У Запорізькій області колаборанти теж хочуть провести псевдореферендум щодо приєднання до Росії.