Артилерія, танки й міномети: ворог масовано вдарив по містах і селах

Російські окупанти обстрілюють помешкання мирних жителів та об’єкти цивільної інфраструктури, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони й звичаї ведення війни.

Зберігається загроза завдання противником авіаційних і ракетних ударів на всій території України. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни намагалися зруйнувати дамбу Печенізького водосховища: чим усе завершилося

“На Волинському й Поліському напрямках обстановка без змін. На інших напрямках противник здійснював обстріли з танків, мінометів і різнокаліберної артилерії”, ідеться у повідомленні.

На Сіверському напрямку у районах населених пунктів Михайлове й Гута Студенецька Чернігівської області, Нововасилівка і Рясне Сумської області.

На Слобожанському напрямку у районах населених пунктів Козача Лопань, Стрілеча, Глибоке, Дергачі, Фиголівка, Дворічна, Шевченкове, Куп’янськ, Кам’янка.

На Краматорському напрямку Ярова, Пришиб, Донецьке, Серебрянка, Щурове, Райгородок, Озерне, Крива Лука, Миколаївка, Сіверськ, Івано-Дар’ївка, Роздолівка, Олександрівка й Григорівка.

На Бахмутському напрямку Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Веселе, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Одрадівка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Майорськ і Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Первомайське.

На Запорізькому напрямку Новосілка, Новопіль, Времівка, Велика Новосілка, Вугледар, Новомайорське, Залізничне, Гуляйполе, Малинівка, Червоне, Дорожнянка, Малі Щербаки, Мала Токмачка й Кам’янське.

Сили оборони відбили атаки російських окупантів в районах Веселого, Курдюмівки, Миколаївки Другої, Зайцевого, Майорська, Первомайського, Мар’їнки й Новомихайлівки на Донеччині.

Цієї доби українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження живої сили і військової техніки росіян та позиції зенітного ракетного комплексу.