Не через санкції. Постачальники продовольства й добрив не хочуть мати справ з РФ

Євросоюз не запроваджував жодних санкцій на постачання на зовнішні ринки продовольства й добрив російського виробництва.

Однак міжнародні ринкові оператори не хочуть мати справ з країною-загарбницею. Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель у Нью-Йорку за підсумками неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС перед початком Генасамблеї ООН, пише Укрінформ.

“Наші санкції спрямовані проти російської економіки війни, а не проти продовольства або сільського господарства (РФ. Gazeta.ua). Ніхто не запроваджує санкції на торгівлю добривами між третіми країнами й Росією. Навіть ми продовжуємо імпортувати добрива з Росії з певним лімітом. Тож як ми можемо заперечувати, щоб їхні добрива потрапляли до інших країн?” зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО нагадали, що стане приводом для війни Альянсу з РФ

Наголосив, що багато операторів не хочуть мати справ з РФ.

“Це їхній вибір. Не тому, що вони мають так робити, а тому, що вони не хочуть цього робити. Це називається “надмірне виконання”. Вони можуть (постачати. Gazeta.ua), але не роблять цього. Не тому, що запроваджені санкції, а за наслідками непевності у веденні бізнесу з режимом, який убиває та викрадає мирних людей у сусідній країні. Саме ця війна погіршує глобальну продовольчу кризу”, додав представник ЄС.

Росіяни вивезли майже 400 тис. т зерна із Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей.

На Луганщині росіяни скинули бомби на елеваторний комплекс.

Украдена російськими окупантами в Запорізькій області сільськогосподарська техніка з’явилася на агрофірмі, пов’язаній із главою Чечні Рамзаном Кадировим.