СБУ оголосила підозри “меру” Лисичанська і ще сімом колаборантам

Служба безпеки України викрила ще вісьмох колаборантів на Луганщині.

Підозри оголосили “меру” тимчасово окупованого Лисичанська Андрію Скорому, місцевим “прокурорам” і “поліцейським”. Про це СБУ повідомила у вівторок, 20 вересня.

Прізвищ не називають.

Скорий з 2014 року воював проти ЗСУ в лавах “народної міліції ЛНР”. Став фігурантом кримінальних проваджень і був оголошений у розшук.

Відтоді переховувався від правосуддя на непідконтрольній Україні території.

З лютого є активним учасником бойових дій у складі окупаційних військ. Допомагав ворогу захоплювати Сіверськодонецьк, Рубіжне, Попасну й Лисичанськ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велогонщик, рекетир і неонацист: показали колаборантів, яких “нагородили” за окупацію Маріуполя

Ще одна місцева чиновниця здобула “службове підвищення”: змінила посаду рядового адміністратора у ЦНАПі Білокуракинської селищної ради на керівну. І зараз очолює так званий загальний відділ адміністрації Білокуракинського району “ЛНР”.

Четверо інших колаборантів “знайшли себе” на “прокурорських посадах”.

Незаконно створену “Попаснянську районну прокуратуру ЛНР” очолив мешканець Донецької області, який до того обіймав посаду “заступника прокурора Алчевська”. Українські правоохоронці вже оголосили його в розшук за участь у терористичній організації.

Керувати організованою окупантами “прокуратурою Новопсковського району” приїхав 30-річний луганчанин, колишній “слідчий” “генпрокуратури ЛНР”.

Виконувачем обов’язків “прокурора” Старобільського району “ЛНР” став 37-річний мешканець Луганська, який теж встиг попрацювати “начальником відділу” в так званій генпрокуратурі.

Ще один колаборант з 2017 року обіймав псевдопосаду “старшого помічника прокурора Краснодонської міськрайпрокуратури”. Зараз зловмисник працює на окупантів у статусі помічника прокурора в так званій прокуратурі Станично-Луганського району.

Також СБУ викрила 45-річного мешканця Станиці Луганської, який був “начальником оперативного відділу Станично-Луганського райвідділу МВС ЛНР”. І 42-річного уродженця Рубіжного, який є “начальником відділу карного розшуку Троїцького райвідділу”.

Перед початком широкомасштабного вторгнення РФ обидва колаборанти звільнилися з органів внутрішніх справ України.

Зараз у статусі “очільників” окупаційної “поліції” вони допомагають ворогу вести репресії проти місцевого проукраїнського населення, пише СБУ.

Усім фігурантам повідомили про підозру за кримінальною статтею колабораційна діяльність. Їх чекає до 15 років позбавлення волі.

Колишні члени Партії регіонів стали колаборантами і сформували “ядро” окупаційної адміністрації у Старобільському районі на Луганщині.

Минулого тижня підозри оголосили колишнім народним депутатам від ПР Олегу Царьову й Володимиру Олійнику.

У російських військових і колаборантів є тільки два варіанти втеча або полон, сказав президент Володимир Зеленський.