Безсилий навіть металодетектор: якими мінами росіян “всіяні” Ізюм та Балаклія

У деокупованих Ізюмі та Балаклії на Харківщині виявляють багато мін ПФМ-1.

Це так звані “пелюстки”, що заборонені усіма міжнародними конвенціями. Про це повідомила пресслужба Міністерство внутрішніх справ 20 вересня.

“У деокупованих містах особливо багато підступних мін ПФМ-1. Цей тип мін дуже важко виявити металодетекторами. Проте надзвичайники докладають всіх зусиль, аби ліквідувати цей “спадок” ворога. Лише минулого дня сапери Державної служби з надзвичайних ситуацій знищили 35 “пелюсток” на місці виявлення”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Серед цього жаху живуть дев’ять людей” показали повністю знищене росіянами село на Харківщині

Зазначається, за день піротехніки ДСНС в Ізюмі та Балаклії вилучили понад 1 тис. вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники закликали жителів деокупованих територій оминати траву, не ходити до лісу, пересуватись лише у перевірених місцях з твердим покриттям та розповідати дітям про небезпеку від боєприпасів.

Повертатися на деокуповані території до повного їх розмінування може бути дуже небезпечно, наголосила місцева влада.

Раніше в соціальних мережах почав поширюватися новий флешмоб. Під хештегом #IzyumMassacre (Ізюмська різанина) користувачі публікували фото руки з синьо-жовтим браслетом. Тіло людини з цим браслетом було виявлено в одній з могил під Ізюмом.

Всього на місці масового поховання у звільненому Ізюмі було виявлено понад 450 тіл людей, убитих російськими окупантами. 450 тіл цивільних людей – зі слідами насильницької смерті та тортур. Серед них є діти та військовослужбовці.