Найманці з ПВК Вагнера відмовляються воювати в Україні — Міноборони США назвало причину

Російські найманці з приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер” почали відмовлятися воювати в Україні.

Причина цьому успішний контрнаступ наших Збройних сил. Про це на брифінгу повідомив високопоставлений представник міноборони Сполучених Штатів Америки, ім’я якого Пентагон не розкриває.

За його словами, у ПВК намагаються завербувати понад 1,5 тис. засуджених злочинців, але багато хто з них відмовляється воювати.

“За нашими відомостями, Вагнер зазнає великих втрат в Україні, особливо серед молодих і недосвідчених бійців”, сказав чиновник.

Окрім російських в’язнів, лідер Вагнера Євген Пригожин намагається завербувати також таджиків, білорусів і вірмен для війни проти України, кажуть у Пентагоні.

За даними відомства, Кремль намагається знайти все більше найманців для поповнення своїх величезних втрат, а росіяни “працюють настільки погано, що новини з Харківської області надихнули багатьох російських добровольців відмовитися від бою”.

14 вересня у Telegram-каналах з’явилося відео, на якому людина, схожа на Євгена Пригожина, вербує в’язнів однієї з мордовських колоній у Росії на війну проти України, обіцяючи натомість “помилування”.

Правозахисниця та засновниці фонду “Русь сидящая” Ольга Романова стверджує, що на відео саме російський олігарх Пригожин. У колоніях він з’являється не вперше, де “слово в слово” каже те, що на відео, за словами Романової.