Жінка ледве вижила під завалами власного дому: наслідки російської атаки Запоріжжя ракетами С-З00 (Відео)

Наслідки обстрілу

Повномасштабна війна росії проти України

Допомогу містянам уже надають комунальники та представники міжнародних організацій

Окупанти атакували Запоріжжя вночі двічі. Близько другої ночі випустили вісім ракет із комплексів С300. Дві з них поцілили в трансформаторну підстанцію біля одного з житлових масивів Запоріжжя. Від потужного вибуху деталі трансформатора розлетілися на кілька сотень метрів. Район частково залишився без світла. Під загрозою знеструмлення були також лікувальні заклади. На диво, обійшлося без постраждалих.

“О другій годині ночі щось бабахнуло, ну а вранці виходимо і дивимося…Де скло побите, де дах побитий, а бабахнуло, звичайно сильно”, – розповідає Ірина Іванівна.

Вибухами пошкодило об’єкти соціальної інфраструктури. У багатьох приватних будинках вибило шибки, понівечило дахи. У домі Ігоря не залишилося жодного вікна.

“Слава Богу, всі живі, здорові. Тварини злякалися тільки. А решту зараз робитимемо потихеньку. Дай Боже, нам шифер зараз видадуть, скло видають. Ставитимемо, мінятимемо”, – каже Ігор Чайка.

Допомогу містянам уже надають комунальники та представники міжнародних організацій.

“Ми виїхали нашою командою, привезли постраждалим брезент, терпоулін, для того, щоб вони закрили свої дахи будинків, щоб укритися від дощу”, – зазначила представниця гуманітарного підрозділу ООН Вікторія Щаслива.

Близько 5-ї години ворог удруге атакував Запоріжжя, застосувавши ракети С300. Одна з них влучила в зелену зону на березі Дніпра. Інша – поцілила в село Привітне. Уламки снаряда зруйнували будинок сімдесятирічної жительки, сама вона ледве вижила під його завалами. У жінки травми грудної клітки та черевної порожнини. Від загибелі її врятувала парта, за якою навчається онук.

“Громада дала йому парту, ну, щоб учився, і отою партою спасло мамі життя. Потому що її накрило партою, і ото все, що хата засипалася, парта придержала”, – пояснює син постраждалої Микола.

Постраждала перебуває у лікарні під наглядом медиків. Ця родина лише тиждень тому евакуювалася із прифронтового Оріхова. І знову потрапила під ворожі удари.

“Спали, а тут скло летить все на голову, сиплеться, я нічого не зрозумів, думав, десь на вулиці. Я виходжу, а тут пів хати немає”, – обурюється Микола.

У Привітному пошкоджено 12 приватних будинків. Представники громади обіцяють допомогти з відновленням. Місцеві дивуються, що поцілили у село. Адже жодних військових об’єктів тут немає.

“Нічого нема! От ми одні на Широкинську громаду, одні пенсіонери. Тут пенсіонери і дачники, от і все”, – переконує житель Привітного Валерій.

Окрім Запоріжжя, рашисти били ракетами й по інших населених пунктах регіону. Зокрема, під вогнем Оріхів. Місцеві жителі повідомляють про чисельні руйнування будинків, шкіл та магазинів. Інформацію про постраждалих уточнюють.

Денис Розенков, Дмитро Дубіна, Запоріжжя, “5 Канал”.