Арестович передрік російським окупантам “котел” у Лимані

Збройні Сили України вже найближчим часом можуть повністю оточити Лиман, де засіли російські окупанти, влаштувавши їм “котел” в місті.

Оточення і взяття Лиману відкриває ЗСУ оперативний простір аж до Сватового, розповів радник офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у Марка Фейгіна, повідомляє Gazeta.ua.

Вже звільнено кілька населених пунктів як в напрямку Лиману, так і по сторонах від нього. Просування ЗСУ йде на лівий берег річки, Лиман оточується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай пояснив, чому окупанти хочуть швидкий псевдореферендум

“Такими темпами протягом короткого часу Лиман може влетіти в оточення або бути взятий, а далі відкривається оперативний простір до Сватового”- зазначив Арестович.

Важка ситуація на фронті, за його словами, змусила ватажків псевдореспублік вимагати у Росії термінового псевдореферендуму, щоб увійти до складу РФ. Однак це їм не допоможе – можна тільки уявити, як же погано насправді у них йдуть справи, що обидва ватажки намагаються прикрити свої “кордони” статусом російської території.

Збройні Сили України розширюють позиції на схід від річки Оскіл і на північ від Сіверського Дінця. Західні аналітики пророкують окупантам оточення – причому також в районі Лиману.

Російські війська направляють дуже обмежені резерви, наявні в Україні, на безглузді спроби контрнаступу. Замість того щоб зміцнити вразливі російські оборонні лінії, спішно створені вздовж річки Оскол у східній частині Харківської області.