У Росії заперечили причетність до злочинів на Харківщині: “Це той же сценарій, що в Бучі”

Країна-агресорка Російська Федерація вкотре заперечила звинувачення окупантів у злочинах проти мирного населення Харківщині.

Прессекретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков відреагував на звинувачення у воєнних злочинах, вчинених російськими окупантами в Харківській області. Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

За словами Пєскова, в захопленому росіянами Ізюмі Харківської області “розвивався сценарій, як у Бучі”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підірвались шестеро людей жителів Харківщини попереджають про міни на звільнених територіях

“Це той же сценарій, що в Бучі. За одним сценарієм все розвивається. Це брехня. І, звичайно ж, ми відстоюватимемо правду у всій цій історії”, заявив він.

В РФ також сказали, що можуть відповісти на “посягання на Крим”.

“Крим невід’ємна частина Російської Федерації. Тому будь-які претензії на російську територію отримають належну відповідь”, заявив Пєсков.

Росіяни з перших днів повномасштабної війни почали обстрілювати Ізюм з авіації та артилерії. Загарбники знищили майже 80% житлової забудови міста та окупували населений пункт на початку квітня. Місцеві жителі опинилися у надважкому становищі й змушені були жити без електрики, води та газу.

Після понад 5 місяців окупації Збройні сили України, 10 вересня звільнили Ізюм від росіян. На час звільнення в місті перебувало близько 10 тис. мешканців. До війни там жило більш як 40 тис. людей.