Російське командування зібрало командирів частин: що їм говорили

Російський агресор продовжує вживати радикальних заходів, щоб утримати ситуацію під своїм контролем.

Командування 58-ї загальновійськової армії російських окупаційних військ зібрало командирів підрозділів і частин, що діють на Запорізькому напрямку. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 19 вересня.

“На зазначеному заході наголошувалася увага на утриманні зайнятих позицій і недопущенні прориву Сил оборони вглиб окупованої території”, ідеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “РФ не зможе одужати від стратегічних помилок” що пише світова преса

На полігоні поблизу міста Торез Донецької області окупанти розгорнули тренувальний табір. Там готують особовий склад, який прибув з місць позбавлення волі на доукомплектування підрозділів 1-го армійського корпусу, що зазнали втрат під час бойових дій.

Також Генштаб повідомив, що на тимчасово захопленій території Луганської області колаборанти й лояльні до окупантів місцеві жителі Білокуракінського й Троїцького районів, які активно співпрацювали з окупаційною владою, виїжджають на територію Російської Федерації.

“Вони намагаються вивезти документи, що підтверджують їхню протиправну діяльність у складі самопроголошених органів влади”, зазначили в повідомленні.

Український контрнаступ на Херсонщині прогресує: росіяни намагаються сповільнити його і відступити на більш захищені позиції, а не зупинити чи відкинути. Російська армія у західній частині Херсонської області під час контрольованого відходу уникає хаотичного відступу, характерного для падіння оборони під Харковом.

Росіяни безуспішно намагаються наступати на українські позиції і на Донбасі. Російські загарбники також зазнають втрат на півдні України. Про це свідчать нові карти бойових дій, оприлюднені американським Інститутом вивчення війни (ISW).

Російські війська спрямовують обмежені резерви, наявні в Україні, на безглузді спроби контрнаступу. Замість того, щоб укріпити вразливі російські оборонні лінії, спішно створені вздовж річки Оскіл у східній частині Харківської області.