Спіймали російську агентку, яка доповідала про переміщення ЗСУ на прикордонні

Служба безпеки України затримала мешканку одного з прикордонних селищ Чернігівщини. Вона передавала російському агресору розвіддані про переміщення та дислокацію підрозділів Збройних сил України в регіоні.

Слідство встановило, що 32-річна жінка після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну налагодила зв’язки з російськими окупантами. Після звільнення території вона продовжила співпрацю з ворогом. Про це йдеться на сайті СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські секретні документи хотіли переслати до Східної Азії

Російська агентка збирала дані про розташування сил оборони, місця зберігання озброєння та військової техніки, розміщення блокпостів, рух військових колон. Відомості зловмисниця за грошову винагороду передавала окупантам за допомогою одного з месенджерів.

“Під час обшуків у затриманої правоохоронці вилучили засоби комунікації з доказами листування з представником спецслужб РФ. Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру, їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, зазначили в СБУ.

У Миколаєві затримали місцевого мешканця, який фіксував на прихований відеореєстратор позиції Збройних сил України на півдні.

Маючи антиукраїнську позицію, російський агент добровільно погодився на пропозицію представника військової розвідки країни-агресорки допомагати у проведенні підривної діяльності проти нашої держави, заявив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.