Про що Зеленський говорив із головою найбільшої в світі інвестиційної компанії

Президент України Володимир Зеленський через відеозв’язок поспілкувався із головою найбільшої у світі інвестиційної компанії BlackRock Ларрі Фінком.

Говорили про можливості залучення державних і приватних інвестицій в Україну, повідомляє пресслужба президента.

Україна нині зацікавлена у приході світового капіталу, завдяки якому будуть створені нові робочі місця та зростатиме економіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Маріуполя до Ялти. Зеленський сказав про звільнення територій

“Ми продемонстрували, що вміємо перемагати на полі бою. Ще одне важливе наше завдання здобути перемогу в економіці”, зазначив Зеленський.

Він запевнив, що Україна спроможна й хоче відновити нормальний інвестиційний клімат.

Йшлося також про те, як департамент BlackRock із консультацій щодо фінансових ринків (Financial Markets Advisory) може надавати безоплатні поради українському уряду стосовно створення Фонду відновлення для підтримки української економіки.

“Фонд матиме не меті створення можливостей для участі у відбудові та пожвавленні економіки України як для державних, так і для приватних інвесторів, забезпечуючи їм чесний і справедливий прибуток”, повідомляють у пресслужбі Зеленського.

Зокрема, це можуть бути консультації щодо структури, інвестиційного процесу, управління та використання доходів Фонду.

Уряд України передбачив декілька етапів відновлення України. За нього має заплатити Росія. На Заході заморожено до $500 млрд російських активів. Кабмін вже працює над міжнародною угодою, аби наші союзники могли їх конфіскувати та передати на відбудову нашої країни, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Рада Європейського Союзу схвалила виділення Україні другого траншу макроекономічної допомоги. Йдеться про кредит у 5 млрд.